Здраве и красота

3 употреби на активния въглен за красота и здраве

За детокс на кожата и тялото

04.08.2021г. / 12 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Активният въглен е невероятен дар от природата. Той има свойството да извлича токсините както от тялото, така и външно от кожата. Активният въглен може да се превърне в новия ви най-добър приятел в грижата за здравето отвътре и красотата отвън. 

Как да си направите домашна очна линия?

Кои са някои от най-важните свойства на активния въглен?

  • Ексфолира кожата; 
  • Подпомага бързото заздравяване; 
  • Успокоява кожни раздразнения; 
  • Премахва мръсотията и наслагванията в порите; 
  • Извлича токсините от кожата и организма. 

За какво можете да използвате активен въглен?

За избелване на зъбите 

Активният въглен има избелващи свойства. Той стимулира блясъка на емайла на зъбите, като го прояснява и може да допринесе за премахването на наслагвания и петна от кафе, цигари, вино, някои оцветяващи храни. 

Как да ароматизирате всяко кътче от дома си

Вземете една капсула активен въглен. Отворете я. Изсипете съдържанието в малка чинийка. Добавете съвсем малко вода, колкото да се получи гладка паста. Втрийте пастата в зъбите с пръст. Разтривайте няколко минути. Изплакнете. Можете да повтаряте процедурата ежедневно за по-бели зъби. 

Срещу акне 

Активният въглен има свойството да намалява възпалението при акне. Той убива бактериите, намалява секрецията на себум и лъщенето на кожата, детоксикира и допринася за отстраняването на замърсяванията. Маските с активен въглен подпомагат абсорбирането на излишната мазнина от кожата и я успокояват. 

Маски за лице със зелен чай матча

Смесете съдържанието на една капсула активен въглен с малко хума. Капнете 1 чаена лъжица ябълков оцет. Разбъркайте до получаване на паста. Нанесете върху лицето. Изчакайте да подейства 15 минути и изплакнете. Нанесете овлажняващ крем. 

Ексфолиант 

Активният въглен играе роля и на ексфолиант. Той отстранява мъртвите кожни клетки, редуцира себума, има антибактериален характер, стимулира обновяването на кожните клетки. 

5 натурални начина за избелване на зъби в домашни условия

За да си направите скраб за лице с активен въглен, смесете малко активен въглен на прах, 1 лъжица гел от алое вера, 1 капка масло от чаено дърво, ½ чаена лъжица хамамелис. Разбъркайте добре. Втрийте с масажиращи движение в кожата на лицето и шията. Масажирайте около 1 минута. Оставете да подейства за още 5-6 минути и изплакнете.  

Коментирай